Uppdatering av hemsidan

Vi har haft lite problem med hemsidan den senaste tiden, i princip ända sedan i slutet av förra våren. Nu har dock de flesta tekniska problem lösts och vi håller på att återställa allt material. Tyvärr kommer det ta en del tid då det är en del manuell hantering. 

Historiken kring problemen är att i slutet av förra våren ställde ett tillägg (för att kunna ha två språk) vi använde i vår WordPressinstallation till det så att innehåll försvann när man sparade (tillägget hade inte uppdaterats så det fungerade inte med den uppdatering av WordPress som gjordes). I slutet av 2012 hade tillägget uppdaterats och vi försökte vi få till allt men det var en del saker som ändå inte ville fungera bra.

Nu har vi äntligen haft tid att lyckats fixa detta, i första hand genom att installera ett annat tillägg för språkhanteringen som är mer professionellt och hemsidan har nu uppdaterats till senaste stabila versionen av WordPress samt de tillägg vi använder. Dock fungerade inte det skript som skulle konvertera allt från det gamla till det nya så mycket jobb har fått göras helt manuell och en del sidor och inlägg var tvungen att skapas på nytt med hjälp av backuper.

Det finns fortfarande en mindre bug kring vår kalender, men för det mesta går det att komma runt det problemet. Nu pågår det arbete med att fixa till alla gamla nyhetsinlägg (de flesta sidor är redan fixade) och återställa en del inlägg som skrivits under tiden vi haft problemen men inte kunnat publicera inläggen som tänkt. Det mesta finns sparat lokalt men måste laddas upp och formateras etc. så det kan ta ett tag tills vi är ikapp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *