Klädsel vid Shorinji Kempoträning

Under träning skall dōgi användas.

Färgen på dōgi skall vara vit och ha bröstmärke broderat. Sodeshō (ärmmärke) som indikerar förening och eventuell funktion/grad ska sitta på vänster sida, ärmmärkets nedre del ska vara i kant med ärmens söm.

Namn skall finnas på baksidan av dōgis krage, på nedre delen på framsidan av dōgi (kragens förlängning) och nära den övre kanten på dōgi-byxorna.

Ärmarna på dōgi får inte rullas upp och ärmarnas längd skall vara mellan armbåge och handled. Nedre delen på dōgi-byxorna skall vara mellan fotknöl och knä.

Vid användande av underkläder under dōgi skall dessa inte synas, använd vit t-shirt.

Använd ett korrekt obi (bälte), färg varierar beroende på grad, använd inte ett obi som är missfärgat eller onödigt slitet.

Fötterna skall vara bara om inte speciella förutsättningar kräver annorlunda.

Dōgi・道衣

Namn

Skall finnas på baksidan av dōgis krage, på nedre delen på framsidan av dōgi (kragens förlängning) och nära den övre kanten på dōgi-byxorna.

Ärmar

Ärmarnas längd skall vara mellan armbåge och handled.

Byxor

Byxornas längd skall vara mellan fotknöl och knä.

dōgi

Bröstmärke

Skall vara broderat på dōgi.

Sodeshō (ärmmärke)

① Ärmmärke (kan variera beroende på titel och grad) skall sitta på övre delen av vänster ärm, nedre delen av märket skall möta ärmens söm.
② Ärmmärke som indikerar grad för shōnenbu (barngrupp) skall sitta på höger ärms övre del (i formen av ett V), övre delen av märket skall möta ärmens söm.

Hōi・法衣

Nedre kanten på dōgi-byxorna skall vara i linje med nederkanten på hōi.
Dōgi-byxorna bör inte synas nedanför kanten på hōi.

hōi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *