Instruktörsseminarium

Gruppbild från instruktörsseminarietDen 8 oktober arrangerades det för femte gången en träningsdag för alla som har sandan (3 dan) eller högre. Förbundet sponsrar alla utanför Stockholm med resekostnaden och det är ingen avgift för att delta. Från Karlstad shibu så deltog vår shibu-chō Anders samt Mansur.

Upplägget på dessa seminarier har varit att få till ett erfarenhetsutbyte, komma med tips om olika övningar etc. men framför allt en möjlighet att träna tekniker till högre nivåer tillsammans med andra på samma nivå.

Det var totalt nio stycken deltagare denna dag, från Karlstad shibu var det som nämnt ovan, Anders Pettersson 5 dan daikenshi & Mansur Mirtorabi 3 dan chūkenshi, från Bromma shibu hade vi Leif Kekonius 4 dan seikenshi, från Göteborg shibu, Arnaud Tiquet 3 dan chūkenshi, från Stockholm Norra shibu, Robert Liljeblad 4 dan seikenshi, från Stockholms Studenter shibu Erik Andersson och Magnus Gustafsson båda 3 dan chūkenshi och sist men inte minst Alexander Tilly 4 dan seikenshi från Stockholm Södra shibu, som också var värd för dagen.

Dagen började klockan 10 med att vi skrev ner alla önskemål om vad vi skulle hinna med under dagen och sedan bestämdes det tillsammans vilket av alla saker som kom upp som vi skulle fokusera på. Det blir ju i princip omöjligt att hinna med allt på en dag.

Vi ägnade mycket tid åt att gå igenom alla tekniker till 5 dan och utgick då från den nya kamokuhyō som kommer där bl.a. en del rakkan appō har flyttats ner från 6 dan till 5 dan. Vi gick igenom och tränade på detaljer, varianter, ingångar och lås som har med dessa tekniker att göra. Efter en snabb lunch fortsatte vi med diskussioner om utveckling av träningen och våra föreningar. Rent konkret resulterade detta i att det ska startas upp ett försök med ”Busen”-träning i Stockholm. Stockholmsföreningarna kommer turas om att vara värd och första tillfället blir i december.

Leif Kekonius kastar Alex med kannuki nai tembin, Robert tittar på. Leif Kekonius gör gyaku konoha geashi på Arnaud Tiquet, Boban och Mansur studerar hur det går till.

Vi hann också med att gå igenom en del tekniker i gruppen Kongo ken som inte listas i dagens kamokuhyō och därför inte tränats ofta, men som i den nya kamokuhyō är listade. Vi hann också med att gå igenom och träna lite på de nya kumi embu som kommer att gälla för gradering till 4 dan respektive 5 dan.

Sen fortsatte vi med teknikträningen och avrundade hela dagen med en timmes randori, både gōhō och jūhō.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *