Erik graderade till junkenshi shodan

De som graderade till shodan. Från vänster; Peter Thorvald, Andreas Laestadius, Erik Öhrn och Fedrik Fall.

De som graderade till shodan. Från vänster; Peter Thorvald, Andreas Laestadius, Erik Öhrn och Fedrik Fall.

Lördagen den 11 december var det en dan-gradering i Göteborg.
Vi var tre personer från vår förening som åkte ner till Göteborg tidigt på lördagsmorgonen. Det var Anders Pettersson, föreningens shibu-chō, som skulle vara en av examinatorerna och Erik Öhrn som skulle gradera. Med på resan till Göteborg var också Pelle Svensson.

Från vår förening deltog alltså Erik för att försöka klara testet till junkenshi shodan (1 dan, svart bälte). Det var fyra personer som testade till shodan, Fredrik Fall och Andreas Laestadius, båda från Göteborg (fast Fredrik började träna hos oss i Karlstad innan han flyttade till Göteborg), Peter Thorvald från Skövde samt vår egen Erik. Graderingen tog nästan tre timmar och alla deltagare var riktigt trötta efteråt. Samtidigt var det även ett antal kyū-graderingar, så det var totalt 11 stycken som graderade. För de som inte deltog i graderingen var det vanlig träning som hölls av några av de yudansha (dan-graderade) som fanns på plats.
Samtliga som graderade i Göteborg den 11 december.
Efter graderingen hade Göteborg Shibu ordnat med lunch i dojon innan det blev dags för avfärd mot en stuga i Härryda strax utanför Göteborg. Dagen avslutades med gemensam middag och umgänge framför den öppna spisen och Göteborgarna hade ett planeringsmöte inför kommande termin. Sedan blev det bastubad och dopp i isvaken.
Det var en trevlig dag tillsammans med andra kenshi från Göteborg och Skövde, ett stort tack till de i Göteborg som arrangerade allt mycket bra.

Och sist men inte minst ett stort grattis till Erik (och övriga) som klarade sin gradering till shodan.

4 thoughts on “Erik graderade till junkenshi shodan

  1. Anders Pettersson

    Stort grattis till Erik. En bra genomförd gradering och väl värd att ha svart framöver. 🙂

    /Anders

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *