Början på en god tradition

Träningsdag i Skövde, maj 2010.Skövde Shibu som är en av de yngsta föreningarna i Sverige anordnande lördagen den 8 maj en träningsdag i Skövde. Deltog gjorde kenshi från Skövde, Göteborg och Karlstad Shibu.

Träningsdag i Skövde, maj 2010.

Tanken var att få till ett tillfälle där så många som möjligt som till vardags inte tränar med varandra skulle kunna träffas och utbyta tankar och erfarenheter. Tack vare Skövdes geografiska placering i mitten av de tre föreningarna blev det lätt för alla att komma över dagen.

Träningsdag i Skövde, maj 2010.

Träningsdag i Skövde, maj 2010.Anders-sensei från Karlstad Shibu höll det första passet på morgonen. Det blev ett bra uppmjukningspass för de som suttit ett par timmar i bil samma morgon. Tungvikten lades på sōtai-former av tenchi ken och ryūō ken, vilket väl passade in i träningsdagens anda.

Träningsdag i Skövde, maj 2010.Efter lunch som utspisades i dojon tränades det reaktionsförmåga och stresshantering i självförsvarssituationer.
– Det är svårt att agera när man blir stressad bara under träning konstaterade Peter Thorvald 1 kyu, bara de tekniker man är riktigt säker på fungerar fortsätter han.

Träningsdag i Skövde, maj 2010.

Sista passet för denna gång höll återigen Anders-sensei där var och en av deltagarna fick möjlighet att studera sina tekniker inför nästa gradering tillsammans med någon från en annan klubb. Passet avslutades med en fråge- och diskussionsstund där Anders-sensei delade med sig av sina kunskaper. Allt ifrån seihō till keri age dryftades.

Anders-sensei svarar på frågor under träningsdagen i Skövde, maj 2010.

Allt som allt så var arrangörerna i Skövde väldigt nöjda med dagen. Detta kommer vi att försöka anordna regelbundet och förhoppningsvis blir det en tradition. Hoppas att fler föreningar som ligger nära varandra inspireras och anordnar något liknande.

Gruppbild från träningsdagen i Skövde, maj 2010.

Marcus Olofsson
Skövde Shibu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *