Gasshuku för barngruppen i Göteborg

Gruppbild från gasshuku för barn i Göteborg.Under helgen den 7-8 maj arrangerades det en gasshuku (träningsläger) för barngruppen i Göteborg. Det var första gången någonsin som det hölls ett träningsläger som enbart var för barn. Upplägget var att vi startade vid lunchtid på lördagen för att alla skulle hinna resa till Göteborg på lördag morgon. Sedan var det ett antal timmar träning följt av ett mycket uppskattat besök på Liseberg.
Söndagen hade träning på förmiddagen och avslut var planerat till lunch för att alla skulle hinna hem i rimlig tid på söndagen.

Från Karlstad var det totalt 14 kenshi, Filippa, Tindra, Oscar, Simon, Hugo, Joar, Victor, Robert, Oliwer, Gabriel och Sara, sedan var det Anders, Pelle och Erik som var med som instruktörer. Vi hade också med ett flertal föräldrar för att hjälpa till med det praktiska runt omkring.

Vi samlades vid kl. 08 på lördag morgon för avfärd mot Göteborg i ett antal bilar. Vi möttes sedan upp vid ett McDonald’s i Göteborg för en lunch innan vi åkte den sista biten till Göteborg Shibus dojo.
Förutom deltagarna från Karlstad Shibu var det deltagare från Göteborg Shibu och ett stort gäng från Bromma Shibu. En av de deltagande kenshi från Bromma var Camilo som började träna Shorinji Kempo i Karlstad men som vid nyår flyttade till Stockholm och därför istället börjat träna i Bromma.

Kihon Kihon Kihon

 Totalt var det 35 barn på plats för att träna hela helgen och gasshukun började med att alla ställde upp och vi gjorde chinkon gyō tillsammans.
Sedan höll Peter från Göteborg i en intensiv uppvärmning med många roliga övningar och sedan följde grundträning som hölls av Anders-sensei.
Vi delade också upp träningen efter grad och var flera instruktörer som hjälpte varje grupp.

Efter tre timmar, som endast avbrutits av några korta raster så avslutade vi lördagens träning och alla duschade och förberedde sig för att ge sig av mot Liseberg.
Liseberg
Det blev en kort promenad till spårvagnen som sedan tog oss till Liseberg. Väl inne på Liseberg blev det riktigt full fart på alla ungar och alla hade fullt upp med att hinna åka i alla olika åkattraktioner. Vi från Karlstad höll igång fram till halv tio då de flesta av våra medlemmar avslutade med 3-4 turer i Flumeride innan vi var tvungna att ge oss av tillbaka till dojon för att sova.

Liseberg Liseberg

Alla som kom från Karlstad och Bromma övernattade i dojon på luftmadrasser.
Övernattning i dojon.
Söndag morgon åt vi frukost tillsammans och sedan började träningen igen kl. 09.
På söndagen fick Erik hålla i chinkon gyō. Erik började själv som tioåring att träna i barngruppen, nu är han 17 år och graderade i vintras till shodan (1 dan svart bälte) och är en av de som är med instruerar i vår barngrupp.

 Erik leder chinkon gyo. Chinkon gyo

 Söndagen började vi med att träna embu. Anders-sensei gick igenom den tandoku embu (embu i ensam form) som hombu har tagit fram för tävlingar. I princip alla klarade av att lära sig den formen utantill och några tappra visade också upp för alla andra precis som man gör vid tävling/uppvisning. Anders-sensei gick också igenom viktiga saker att tänka på när man ska visa upp embu.
Sedan gick vi igenom de olika förutbestämda kumi embu (par-embu) som finns för respektive grad för barngruppen.
Detta var lite svårare då det var ganska nytt för de flesta, dock hade vi ju ett riktigt duktigt par bestående av Filippa och Tindra från Karlstad som visade upp sin embu för alla andra. De gjorde riktigt bra ifrån sig och imponerade stort på alla som var på plats.

Kumi embu med Tindra och Filippa.
Vi hade också en kort hōwa där vi pratade om varför man tränar Shorinji Kempo och vad syftet med vår träning är.
Howa
Sista timmen av söndagens pass delades upp i grupper efter grad och alla fick öva på sina tekniker inför nästa gradering.

 Teknikträning Teknikträning

Vid klockan 12 avslutades lägret och alla var överens om att det var riktigt lyckat och att det är något vi måste försöka göra igen.

Gruppbild
Här finns ett galleri med fler bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *