Dojo-dag

Upcoming Events

 • Inga event är knutna till denna tag
 • tankar kring ”Dojo-dag

  1. Henrik Persson

   Gillar mest att priset kommer att ligga på 430-450 €. 4500 kr exklusive resan, någon som är sugen på att åka??

   Svara
  2. Anders Pettersson

   Stort grattis till Erik. En bra genomförd gradering och väl värd att ha svart framöver. 🙂

   /Anders

   Svara
  3. junni

   Skönt att se. Synd att Camilo ska flytta till Stockholm. Men, vad jag har förstått så fortsätter han med Shorinji Kempo där. =)

   Svara
  4. Erik

   Bra jobbat alla ni som visade upp! Vi ses igen till våren, ha nu ett trevligt jullov och ät en massa onyttiga saker.

   Svara
  5. Kevin johansson

   Kevin ska följa med!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Svara
  6. Anders Pettersson

   Hej Daniel
   Fixat skrivfelet, tack för att du påpekar.

   Från den 1 april börjar nya regler för examinatorer att tillämpas, så det blir i princip samma regler som i Japan (precis som ändringarna i graderingssystemet som börjar tillämpas då också).
   Tidigare har det för föreningar utanför Japan varit så att shibu-chō med minst 3 dan har haft graderingsrätt. Shibu-chō med 3 dan har kunnat gradera upp till 1 dan, shibu-chō med 4 dan har kunnat gradera upp till 2 dan och shibu-chō med 5 dan och godkänd av sitt nationella förbund har kunnat gradera upp till 3 dan.
   Från 1 april så behöver man inte vara shibu-chō längre, men för att bli examinator så måste man vara minst 4 dan. Man gör en ansökan och (i nuläget) en skriftlig rapport/hemuppgift (ungefär som vid graderingar) och sedan kan man bli godkänd som examinator, detta ska förnyas med jämna mellanrum (vart 4:e år). Det finns generellt sett två nivåer på examinatorer 1 kyū kōshi-in (examinator klass 1) & 2 kyū kōshi-in (examinator klass 2). (Det finns även hombu-examinatorer.)
   Är man 4:e eller 5:e dan kan man bli 2 kyū kōshi-in och får då graderingsrätt upp till 1 dan, för att bli 1 kyū kōshi-in måste man vara minst 6 dan och får då graderingsrätt upp till 3 dan.

   Det kommer dock att vara lite övergångsregler för de som är shibu-chō.

   Hoppas det var till lite hjälp, jag kommer att skriva en liten artikel till förbundets hemsida om förändringarna i graderingssystemet som snart införs, men alla föreningars shibu-chō har fått all information från hombu i god tid så de bör ha koll på alla detaljer.

   Svara
  7. Hanna Lindgren

   Hej!
   Jättebra att ni lägger ut träningstiderna vid helgdagar !!
   Skulle precis skriva och fråga om vi skulle träna idag eftersom jag var sjuk i tisdags och inte visste om vi skulle träna på skärtorsdagen.

   MVH/ Hanna.

   Svara